dimarts, 28 de gener del 2014

7.Festes i celebracions

Diwali:
És la festa de la llum. Se celebra per Any Nou Hindú i dura entre 1 i 5 dies. En aquesta festa adoren a Lakshimi (Riquesa i prosperitat), Ganesh (Fortalesa espiritual i resolució d’obstacles i Saraswati (Saviesa). Es posen espelmes enceses  i guarnicions a les llums, es mengen dolços amb fruits secs i pastissos.

Holi:
És la festa dels colors. Coincideix amb la collita de blat de moro i és al inici de la primavera. S’encenen fogueres per purificar el ambient i entre uns i els altres es tiren pintures de colors, a causa de les pintures es confonen entre uns i els altres i d’aquesta manera espanten els mal esperits. És mengen dolços i pastissos.




Navarati o Durga Puja:
És la festa de 9 nits. Durga Puja significa desa mare, es una manifestació de la energia còsmica. Se celebra a principis de Octubre, simbolitza el guany dels déus bons sobre éssers demoníacs i ho celebren fent balls, es mengen dolços.


Plats tradicionals:
Luchi: Pa sense llevat. La massa té poca sal i es forma una 
pasta amb aigua tèbia. Plat típic bengalí. 
Misthi DOI: Un dels plats més populars dels bengalins que serveix per acompanyar plats de Durga Puja. És un iogurt dolç, com a postres.
Khichdi: És un arròs (suau i humit) i unes llenties, i és un plat preparat amb espècies. S’ofereix a la deessa i es menja com a plat principal amb  albergínia fregida de acompanyament.
Llaura: Es tracta d’un  plat bengalí fet amb diversos vegetals. Es tracta d’un curri servit tradicionalment com a menjar festiu.
Rasogolla: Un dolç bengalí famós. Sense Rasogolla tots els festivals dels bengalins estan incomplets.
Nimki: Conegut com Namaka. Es tracta d’un aperitiu salat  i fregit que pot ser preparada i emmagatzemada com a aperitiu i també es pot assaborir en qualsevol moment.

Makar Sankranti
Es fa a ple hivern i se celebra el desplaçament del Sol cap al Nord. Es menja aliments calents i fruits secs.
Plats tradicionals:
Maharashtra-Til laddu i Til Poli: Plats  amb llavors de sèsam i sucre morè.
Bengala-Khichuri: Arròs i llenties grogues.
Gokul Pitho:  Fet de coco, sucre moreno i khoya.
Andhra Pradesh-Pesarattu: Fet de moong Daala i ceba.
Karnataka-Narkul Nadu: Fet de llet de coco i llet condensada.
Krishna Janmashtami:
És celebra el naixement  del Krishna. Alguns fan el dejuni des de la nit anterior i la majoria la celebra amb devoció. És canten cançons i es balla, l’estatua de Déu es decora amb fruites i flors.

Plats tradicionals:
Shrikhand: Una preparació de la quallada i el sucre.
Khichidi: Preparació d’arròs i dalchana.
Besen ca laddu i Kalakand: Fet amb llet i sucre.
Gopalkala: Preparació d’arròs i de coco.
Maha Shivarati:
La festa de la nit del Déu Shiva (terrible però transformador). Fan una dansa còsmica on es destrueix i es crea el univers. El dejuni el fan el dia i la nit,i fan pregàries en pregària de Déu. Li donen llet, aigua i pastissos.

Hanuman Jayanti:
És celebra el naixement del Hanuman. És celebra a l’abril i es mengen dolços.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada